OVER JAREN80.COM


Welkom op jaren80.com, de jaren '80 hitlist! Op deze pagina leggen we even uit wat er allemaal te vinden is op deze site en hoe het allemaal werkt.

Onze jaren 80 collectie is inmiddels zo groot geworden, dat we kunnen zeggen dat onze hitlist een vrijwel volledig beeld geeft van alle jaren 80 hits uit de Nederlandse top 40. Wil je onze complete lijst zien met al onze jaren 80 hits, klik dan op De jaren 80 hitlist Je kunt heel makkelijk naar een nummer of artiest zoeken. Een klein gedeelte van een nummer of artiest helpt je al op weg. Wanneer je een artiest of nummer gevonden hebt of wanneer je gewoon door de hele lijst aan het scrollen bent, zie je naast de artiest en het nummer steeds een symbool staan. Weet je niet wat al die verschillende symbolen betekenen achter de nummers klik dan op uitleg symbolen. Naast de symbolen zie je extra staan. Daar staan drie tekens, namelijk en  en een link naar you tube. Het eerste teken betekent dat de songtekst aanwezig is, het tweede teken betekent dat er top 40 info beschikbaar is en door te klikken op het you tube linkje, wordt meteen de juiste clip erbij gezocht op youtube. Klik gewoon op die icoontjes om het te kunnen zien. Als laatste zie je bij extra een cijfer. Zoals je misschien gezien hebt hebben we ook een top 2000. Door te stemmen stellen al onze bezoekers de top 2000 van de jaren 80 samen. Dat cijfer is dus het gemiddelde cijfer dat bezoekers van onze site hebben gegeven aan dat nummer.

Naast een jaren 80 hitlist is ook een complete lijst te zien van al onze platen. Maar let op, hier staan ook onze platen in uit eind jaren ' 70 en begin jaren ' 90! Ook van die platen hebben we top 40 gegevens en songteksten verzameld. Wie weet staat jouw favoriete plaat uit bijvoorbeeld 1990 er wel bij! Ook is er een lijst te zien waar alleen onze Maxisingles (12") op staan. Deze maxisingles staan ook in de jaren 80 hitlist

Wil je weten wat onze laatste aankopen zijn, klik dan op nieuw binnen. We hebben natuurlijk al veel, maar we zoeken nog wel een aantal nummers. Wie weet heb jij een single die we zoeken wel op zolder liggen en doe je er niks meer mee, omdat je het nummer op cd hebt? Kijk even op onze wanted-records list. Wie weet kun je ons helpen om onze collectie en dus ook deze site nog completer te maken!

Wil je graag de top 100 van de best verkochte platen zien per jaar? Kijk dan op jaarlijsten Naast de jaarlijsten kun je daar ook de deceniumlijst zien (De top 1000 best verkochte platen van de jaren 80), alle alarmschijven, alle nummer 1 hits, en een lijst die door ons is samengesteld met onze tips van bekende en minder bekende jaren 80 hits: de jaren80.com 80s hits.

Ben je meer een spelletjes mens klik dan eens op jaren 80 games-pagina. Daar kun je lekker schieten bij space invaders, Pac-man spelen of toch die altijd lastige kubus goed zien te krijgen.

Vind je het fijn om tussen het zoeken door een lekker muziekje te luisteren, klik dan eens op de pagina met jaren 80 webradio stations.  

Voor al je vragen over de jaren 80 of over de site kun je ons natuurlijk mailen. Dat kan ook wanneer je een goede tip hebt of voor het doorgeven van een link voor onze links-pagina! Je kunt ook een bericht plaatsen in ons gastenboek als je iets kwijt wil over de jaren 80 of onze site.

Veel plezier!
Hanneke en ReneCopyright © 2024 | Jaren80.com
Alle rechten voorbehouden